Összeomlott Bándy gyilkosának meséje

Egy tanú valószínűleg látta Bándy Kata viaskodását gyilkosával, ám azt hitte, hogy szerelmesek vitáznak, ezért nem gondolta, hogy hívnia kellene a rendőrséget. A Bándy-per második napján még inkább összeomlott a vádlott azon állítása, hogy ismerte áldozatát.

A tanúk meghallgatásával folytatódott a Pécsi Törvényszéken a Bándy Kata meggyilkolásával vádolt P. László büntetőpere. Ismert, hogy szemtanúja nincs a 2012. július 8-án éjjel fél háromkor, Pécs ledinai városrészében történt bűncselekménynek, az áldozaton talált DNS-nyomok azonban cáfolhatatlanul bizonyítják P. László bűnösségét.

A 26 éves, kelebiai vádlott elismeri a gyilkosságot, ám tagadja, hogy megerőszakolta áldozatát, kitart amellett, hogy ismerte a rendőrségen pszichológusként dolgozó 25 éves nőt, és azért fordult ellene, mert az nem vállalta fel a vele kezdett viszonyt. A vádlott eddig semmivel sem igazolta ezt az állítását (amit vélhetően az enyhébb ítélet reményében talált ki). Bándy, valamint P. László tanúként megidézett rokonai és ismerősei egyaránt azt vallották, hogy nem tudtak a két ember viszonyáról, és irreálisnak tartják a lopásokért és rablásért többszörösen büntetett előéletű, amorális férfi Bándyhoz fűződő kapcsolatáról előadott meséjét.

P. László érkezik a Pécsi Törvényszéken elkezdődött perének tárgyalására
Pécs, 2013. február 18. A Bándy Kata rendőrségi pszichológus megölésével vádolt P. László érkezik a Pécsi Törvényszéken elkezdődött perének első tárgyalására 2013. február 18-án. A vádlott elismerte, hogy megölte a rendőrségi pszichológust. MTI Fotó: Lendvai Péter

A keddi napon megszólalt egy férfi, aki a gyilkosság helyszínének közelében lakó lányánál tartózkodott a bűntény éjszakáján, s a házuk előkertjéből látott egy nőt és egy férfit sétálni. Azt is látta, hogy a nő kitépi magát a férfi karjából, ám mivel segítéségért nem kiáltott, azt hitte, szerelmesek vitatkoznak, s nem hívta a rendőrséget. A tanú nem állította, hogy a két ember a vádlott és áldozata voltak, de azt mondta, hogy a személyleírás illett rájuk.

Szerdán további tanúk, illetve szakértők meghallgatásával folytatódik per, aztán elnapolják a tárgyalást. Ítélet csak hetek múlva várható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.