Oscar-gála: „Eljött a nők ideje”

A nők egyenjogúságáért emelt szót köszönőbeszédében Patricia Arquette színésznő vasárnap este a 87. Oscar-gálán.

A legjobb női mellékszereplőnek járó szoborral távozó 46 éves Arquette hangos sikert aratott kolléganői körében. Meryl Streep és Jennifer Lopez felállva tapsoltak neki, Obama tanácsadója, Valerie Jarrett pedig a Twitteren köszönte meg a színésznőnek, amiért felszólalt az igazságos bérezés ügyében és amiért segít megértetni, hogy a nők sikeres, Amerika sikere.

Patricia Arquette
Patricia Arquette
Mike Blake / Reuters

 

Patricia Arquette beszédének lényege, hogy ugyanazért a munkáért ugyan az a fizetés járna, márpedig ez az Egyesült Államokban ez akkor sincs így, ha látszólag a nemi egyenjogúság fellegvára. A színésznő kitért arra is, hogy a szegénységben élő gyerekek legnagyobb arányban olyan háztartásokban nőnek fel, melyeket nők tartanak el.

„Megbocsáthatatlan, hogy bejárjuk a világot és más országokban beszélünk a nők egyenjogúságáról, miközben Amerikában sincs egyenjogúság, mert amikor az Alkotmányt megírták, nem gondoltak a nőkre” - mondta a színésznő a színpadon.

A kulisszák mögött azt is kifejtette, hogy reggel ahelyett, hogy manikűröshöz ment volna, az alapítványa számára gyűjtött adományokat és erre a napra nem úgy fog visszatekinteni, mint amikor Oscar-díjat kapott, hanem mint amikor emberek millióihoz juttathatta el az üzenetét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.