Orvvadásztak a határrendészek?

Ismeretlen orvvadásztól származó lövés érte a Zákányi Határrendészeti Kirendeltség hivatalos állományába tartozó 30 éves főtörzsőrmesterét - szóltak az első hírek. Kiderült: a megsérült határrendészt járőrtársa lőtte meg. A nyomozás adatai szerint a két rendőr engedély nélkül elhagyta a kijelölt szolgálati útvonalat, ami katonai bűncselekménynek minősülhet.

A Kaposvári Nyomozó Ügyészségtől a Kaposvári Katonai Ügyészséghez került annak a két a somogyi határrendésznek az ügye, akiknek egyike december 29-én egy pisztollyal véletlenül meglőtte társát az őrtilosi Tölös-hegyen.

A határőrszolgálatot teljesítő járőrpáros beszámolóján alapuló első rendőrségi tájékoztatás szerint - erről lapunkban korábban hírt adtunk - kis kaliberű lőfegyverből leadott, ismeretlen orvvadásztól származó lövés érte a Zákányi Határrendészeti Kirendeltség hivatalos állományába tartozó 30 éves főtörzsőrmester karját.

A megsérült határrendész kórházba került, ahol megműtötték. A további vizsgálat során kiderült: a megsérült határrendészt járőrtársa lőtte meg véletlenül egy, a rendőrségnél nem rendszeresített pisztollyal.

Az ügyben a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság feljelentést tett, a két rendőrrel szemben büntetőeljárás indult és felfüggesztették őket állásukból. 

Egerváriné dr. Lucza Gyöngyi, a Somogy Megyei Főügyészség szóvivője érdeklődésünkre sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta azt a szóbeszédet, miszerint orvvadászni indult az Őrtiloskörnyéki erdőkbe a két határrendész, amikor véletlenül elsült egyikük fegyvere. A szóvivő közölte: ezt a katonai ügyészségnek kell kiderítenie.

Az eddigi nyomozás adatai szerint a két rendőr engedély nélkül elhagyta a kijelölt szolgálati útvonalat, ami katonai bűncselekménynek minősülhet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.