Orvvadászt fogtak el Salgótarjánban

Orvvadászt fogtak el a rendőrök Salgótarjánban; az 59 éves helybéli férfi két társával 1 millió 230 ezer forintos kárt okozott egy salgótarjáni vadásztársaságnak az utóbbi években folytatott engedély nélküli kilövésekkel - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese kedden az MTI-vel.

A férfit még múlt szerdán fogták el a 21-es főúton, amikor autójában engedély nélkül tartott lőfegyvert, lőszert és vadászati eszközöket találtak.

Horváth Zsófia sajtóügyeletes tájékoztatása szerint a rendőrök a közúti ellenőrzést követő házkutatáson további nagy mennyiségű lőszert, valamint lőfegyvert, fegyveralkatrészeket, és ismeretlen eredetű fagyasztott húst foglaltak le.

A nyomozók az erdőben kiépített vadleseket is megtalálták - tette hozzá.

Horváth Zsófia közölte: a beszerzett adatok alapján a férfi 2008 és 2012 között vaddisznót, őzet és dámszarvas tehenet lőtt ki és lopott el két társával, egy 47 éves salgótarjáni férfival és 30 éves salgótarjáni nővel együtt. Társai az állatok elszállításában segítettek.

Az 59 férfit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Ellene lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés és lopás, két társa ellen lopás miatt indítottak büntetőeljárást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.