Orvvadászokat fogtak el Borsodban

Két orvvadászt fogtak el Ózd környékén, a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Gaskó Bertalan elmondta: csaknem tíz éven keresztül alkalmanként két-három vaddisznót, őzet vagy szarvast lőtt ki illegálisan a környékbeli erdőterületeken a most 40 éves ózdi férfi 62 éves nekézsenyi társa segítségével.

Mivel a büntetett előéletű ózdi férfinek sem fegyverengedélye, sem lőfegyvere nem volt az orvvadászatokhoz, ezért a nekézsenyi, vadászengedéllyel rendelkező ismerősével összeállva hajtották végre a bűncselekményeket, és mintegy 40 millió forintnyi kárt okoztak az Ózd környéki vadásztársaságoknak.

Az illegális vadászatokon az ózdi férfi nekézsenyi társa fegyverével lőtte ki a vadakat, melyeket később részben tovább értékesítettek. Mivel a két férfi a bűncselekményeket éles lőfegyverrel követte el, ezért elfogásukhoz a rendőrség a a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeit kérte fel - tette hozzá Gaskó Bertalan.

Az őrizetbe vett orvvadászok ellen lőszerrel és lőfegyverrel való visszaélés, valamint jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.