Orvosoktól csalt ki 25 milliót

New York-i  városlátogatással egybekötött szakmai utazást ígért egészségügyi dolgozóknak egy 38 éves férfi. A sértettektől 25 millió forintot csalt ki, az utazás elmaradt.

A férfi  főként orvosként praktizáló sértetteknek elküldött ajánlatban azt ígérte, hogy az orvosi konferencia mellett városlátogatást is szervez nekik - tájékoztatott dr. Takács Péter, Győr-Moson-Sopron megye főügyésze. 

A valóságban azonban soha nem egyezett meg azzal az orvosszövetséggel, amelyikre hivatkozott. Sőt, ez a szervezet már korábban felszólította a vádlottat, hogy cégének honlapjáról törölje azt az állítást, miszerint kiemelt partnerük. A vádlott  repülőjegyet, szálláshelyet sem foglalt a leendő résztvevőknek.

Az útra jelentkező 42 sértettől 24 millió 807 ezer forintot átvett. Később további összegeket kért, arra hivatkozott, hogy a részvételi díj fejenként félmillió forintra emelkedett.

Ezt azonban már senki sem fizette ki neki, hanem lemondták az utat, s visszakérték a pénzüket, ám azt nem kapták meg. 

Az ügyészség 42 rendbeli minősített csalás bűncselekményével vádolja az elkövetőt. A kiszabható büntetés mértéke 1 évtől 7 és fél évig terjedő szabadságvesztés lehet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.