Elnyelte a Balaton a rapsicokat

A vízimentők vasárnap délután befejezték a kutatást a két szigligeti férfi után, akik még december 19-én tűntek el a Balatonban. A két fiatalemberek Szigligetről, csónakkal indultak el feltehetően orvhalászatra.

Vasárnap délután abbahagyták a keresését annak a két szigligeti lakosnak, akik pénteken este eveztek be a csónakjukkal a Balatonba, ám azóta nem adtak életjelet magukról – tudtuk meg Tar Mihálytól, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivőjétől.

A Vízimentõk Magyarországi Szakszolgálatának hajójával tovább keresik azt a két férfit, akik még december 19-én tûntek el a Balatonban
A Vízimentõk Magyarországi Szakszolgálatának hajójával tovább keresik azt a két férfit, akik még december 19-én tûntek el a Balatonban

A két, 27 és a 29 éves férfi eltűnését egyikük édesapja jelentette be a rendőrségen pénteken, egyúttal azt is közölte, hogy a fia és annak barátja horgászni indultak a család fémcsónakján. Az esetnek nem voltak szemtanúi, ám a rendőrök hamar megtalálták a két férfi  autóját a parton, benne volt mindkettejük mobiltelefonja, a szigligeti mólónál pedig hiányzott a csónak, ami egyértelművé tette, hogy valóban kieveztek a tóra.

A búvárok és a speciális mentőhajók hiába kutatták át péntektől vasárnap délutánig a parttól nagyjából három kilométer hosszan a tavat, nem bukkantak az eltűntek nyomára. Információink szerint megnehezítette a mentőcsapat munkáját, hogy a bejelentést tevő édesapa csak szombaton árulta el: a fia és a társsa valójában nem horgászni mentek, hanem az volt a céljuk, hogy összeszedjék a tóban általuk lerakott orvhalászhálóban lévő halakat. Az édesapa csak ekkor mutatta meg a rapsicháló helyét, ám a vízimentők azon a részen sem találtak semmit. Tar Mihály szerint a Szigligeti-öbölben az elmúlt napokban olyan erős volt a szél és a hullámzás, hogy a csónak bárhol felborulhatott.

Váradi Piroska, a Veszprém Me-gyei Rendőr-főkapitányság szóvi-vője érdeklődésünkre elmondta: egyelőre az eltűnés ügyében folyik rendőrségi vizsgálat, az orvhalá-szattal kapcsolatban az adatgyűjtés befejeztével döntik el, hogy indítanak-e nyomozást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.