Országszerte javult a levegő minősége

Szerdára országszerte javult a levegő minősége. A szálló por miatt már sehol sem veszélyes vagy egészségtelen a levegő, így Miskolcon megszüntették a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet legfrissebb mérési adatok alapján készült térképén egy települést sem jelöltek a veszélyes levegőminőséget jelző piros, vagy az egészségtelen levegőminőséget jelző narancssárga színnel.

Hat települést jelöltek a kifogásolt levegőminőséget jelölő zöld színnel. E szerint Várpalotán, Tökölön, Esztergomban, Putnokon, Nyíregyházán és Debrecenben a szálló por (PM10) köbméterenkénti koncentrációja jelenleg 50 és 75 mikrogramm közötti.

Az OKI térképén a többi települést az elfogadható levegőminőséget jelző kék színnel jelölték. Elfogadhatónak minősítették többek között Miskolc levegőjét is, ahol kedden a szálló por magas koncentrációja miatt elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.

Dobos Tímea, a miskolci városháza szóvivője szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy a városban megszűnt a szmogriadó tájékoztatási fokozata.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.