Országszerte heves zivatarok lehetnek a hétvégén

Heves zivatarokra kell számítani szombaton az ország nagy részén, főként a délkeleti térségben, néhol felhőszakadás is lehet; a zivatarok előtt még sokfelé 30 fok felett lesz a hőmérséklet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) pénteken az MTI-vel.

A szolgálat a várható zivatarok, a felhőszakadás, illetve a hőség miatt első- vagy másodfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki Vas és Győr-Moson-Sopron megye kivételével az összes megyére. A narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztető előrejelzés összesen tizenegy megyét érint (Somogy, Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar).

Kolláth Kornél, az OMSZ munkatársa az MTI-nek azt mondta, szombat délelőtt napos, száraz idő lesz, fátyolfelhőkkel, a hőmérséklet többfelé meghaladja majd a 30 Celsius-fokot. Kora délutántól először a Dél-Dunántúlon, majd a középső országrészben, késő estétől pedig délkeleten is számítani lehet zivatarok kialakulására.

A szakember tájékoztatása szerint vasárnap elsősorban az Alföld térségében kell heves zivatarokra, felhőszakadásra, 90 kilométeres sebességet meghaladó szélre, helyenként nagyobb méretű jégre számítani.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.