Országos Csacsi Galopp - először

Az I. Országos Csacsi Galopp versenyt is megrendezik a pénteken kezdődő Balaton7 programsorozat részeként; az üdülőrégió számos, többnyire kedvezményes árú kulturális, sport, gasztronómiai és egyéb programot kínál tíz napon át minden generációnak.

Újdonságnak kínálkozik a szombaton megrendezésre kerülő I. Országos Csacsi Galopp verseny Balatonlelle-Rádpuszta Csárda és Szabadidő Centrumában, ahol a szamárvágtán túl szamárvásár, gulyásparti, solymászbemutató, kézművesvásár és gyermekprogramok is várják a nagyérdeműt. Vasárnap ugyanitt tartják a lovak Nemzeti Vágtájának balatoni előfutamát.

Több várprogram között is lehet válogatni: Nagyvázsonyban éjszakai kocsikázáson vagy fáklyás várlátogatáson lehet részt venni, Szigligeten pedig íjászversenyt és várjátékokat rendeznek.

Különböző kiállítások és múzeumok várják a látogatókat Balatonfüreden, Nagyvázsonyban, Siófokon, Szigligeten, Tapolcán, Veszprémben, Vörsön és Zalaszántón.

Színházi, zenei és egyéb kulturális programokat hat balatoni település kínál. A színházi fesztiválon és folklórnapokon túl május 13-án este Siófokon a Csókol anyád színházi előadás, Keszthelyen a L'art pour l'art Társulat Anyám tyúk, avagy az ember tragédia című színházi estje látható. Balatonfüreden május 14-én Zorán-koncertet, Hévízen május 15-én Szentpéteri Csilla és a Trio lemezbemutató koncertet, Keszthelyen május 16-án Kovács Kati-estet tartanak.

Számos fesztivál, főzőverseny és egyéb program mellett a vendégeket féláron várják borkóstolásra több szőlősgyöröki, balatonlellei pincészetben, borászatban, valamint a dél-balatoni borút több pincéjénél.

Az aktív pihenés rabjai szakember által vezetett kirándulásokon, nordicwalkingtúrákon, tókerülőtúrákon, szervezett kerékpártúrákon vagy lovasprogramokon vehetnek részt. Ezen túlmenően több helyszínen lehet vitorlázni, sétahajókázni, vagy golfozni.

Féláron lehet utazni

A Balaton7 ideje alatt a Balaton Mixszel egy nappal többet lehet utazni. A Balaton Mix egy kedvezményes, kombinált vonat-hajójegy, amely meghatározott napon/napokon korlátlan utazást tesz lehetővé a magyar tenger körül vonattal és hajóval úgy, hogy a Balatonhoz való utazáshoz is 50 százalék kedvezményt nyújt az ország bármely részéből. A Balaton7 kedvezményes szálláslehetőségeket is kínál. A programsorozatról és a kedvezményt nyújtó szálláshelyek
ajánlatairól bővebben a www.gyereabalatonra.hu/balaton7 weboldal nyújt tájékoztatást.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.