Öröm Gázában: kisoroszlánok születtek

Két oroszlán született a gázai állatkertben: az egyiket egy rakétáról, a másikat pedig az izraeli hadsereg ellen 2012 novemberében vívott ütközetről nevezték el.

"A nőstény oroszlán két kölyöknek adott életet hétfőn, az egyik hím, a másik nőstény" - jelentette be Nahed al-Majdub a Biszán vidámpark igazgatója. Az állatok a Fadzsr és a Szidzsil nevet kapták, amely arabul hajnalt, illetve agyagot jelent. A nevek az Izraelre tavaly novemberben kilőtt Fadzsr rakétákra, illetve a Hamász által Agyaggolyó kódnévvel ellátott csatára utalnak – tette hozzá az igazgató.

Mint mondja, ez az első alkalom, hogy a Gázai övezetben oroszlánok születtek. Szüleiket négy évvel ezelőtt csempészték be Egyiptomból. 

A Gázai övezetet irányító palesztin szervezet, a Hamász fegyveres szárnya, az Ezzeddín al-Kasszám Brigádok Twitter-oldalán közölte: "az igazságtalan izraeli ostrom ellenére a palesztinoknak sikerült behozni ezt a két oroszlánt, hogy mosolyt csaljanak a palesztin gyerekek arcára".

A két kölyök alig több mint egy héttel a tavaly kirobbant izraeli-gázai konfliktus évfordulója után született. A véres konfliktushoz Ahmed al-Dzabari likvidálása vezetett, a Hamász katonai szárnyának parancsnokával célzott támadás végzett Gázában 2012. november 14-én. Az izraeli Felhőoszlop hadművelet válasz volt a palesztinok rakétáira, amelyekkel Izrael déli részét támadták. A palesztinok sem hagyták szó nélkül az izraeli hadműveletet, végül a fegyvernyugvás egy hét erőszak után november 21-én lépett életbe.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.