Negyven évre börtönbe került a matektanárát meggyilkoló tini

Philip Chism megerőszakolta, majd különös kegyetlenséggel megölte a középiskolai matematikatanárát. A most 16 éves fiút negyven év börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

Az ügyben eljáró bíró szerint Colleen Ritzer meggyilkolása brutális és értelmetlen volt. Philip Chism tizennégy éves volt, amikor 2013-ban megölte a Massachusetts állambeli Danvers Gimnázium 24 éves matematikatanárát.

A fiatal az iskola egyik fürdőszobájában megerőszakolta Ritzert, majd megfojtotta, és 16-szor kést döfött belé. Ezután ellopta a nő hitelkártyáit. Ügyvédjei elismerték, hogy Chism megölte a tanárát, ugyanakkor azt mondták, hogy nem volt tiszta az elméje, amikor a gyilkosság történt.

Ezt az érvet az esküdtszék nem hitte el, és életfogytig tartó büntetésre ítélte. A fiúnak negyven évet kell börtönben tölteni, így jó magaviselettel is csak valamikor az 50-es évei elején szabadulhat feltételesen – írja a Guardian

Ritzer szülei elfogadhatatlannak tartják a feltételes szabadlábra helyezést, az ügyészség pedig azt kérte, a fiút legalább 50 évre zárják a rácsok mögé.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.