3500 forintot zsákmányolt a rablónak állt rendőr

Fegyveres rablás miatt vettek őrizetbe egy fővárosi rendőrt, aki a gyanú szerint civil társával kirabolt egy nőt a múlt hétvégén – közölte a fővárosi főügyész kedden az MTI-vel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság egyik kerületi rendőrkapitányságán járőrként szolgálatot teljesítő rendőr áprilisban ismerkedett meg az akkor lakhelyelhagyási tilalom alatt álló későbbi társával. 

Vasárnap hajnalban az akkor szolgálaton kívüli rendőr őrmester és társa megjelent egy XVI. kerületi lakásnál, ahol hivatalos eljárást színlelve felszólították a nőt, hogy nyisson ajtót. A csuklyát viselő támadók ezután berúgták a bejárati ajtót, gáz-riasztópisztolyt fogtak a nőre. Felszólították, hogy feküdjön a földre, majd megbilincselték. A sértett nem adta át a kért pénzt és ékszereket, így a két férfi elvett a táskájából mintegy 3500 forintot, majd otthagyták megbilincselve.

A rendőrt elfogták, a Budapesti Nyomozó Ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki fegyveresen elkövetett rablás és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt. Az ügyészség kezdeményezte az előzetes letartóztatását, erről kedden dönt a bíróság. A rendőr civil társa még szökésben van.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.