Őrizetbe vették Overdose tulajdonosát

Romániai lapértesülések szerint Nagyvárad közelében kommandósok és rendőrök őrizetbe vették Mikóczy Zoltánt, a világhírű versenyló, Overdose tulajdonosát, aki szlovák állampolgár. Ugyanígy járt az egyik magyarországi üzlettársa is.

Érdeklődésünkre Peter Stano, a pozsonyi külügyminisztérium szóvivője megerősítette a hírt. Hozzátette azonban, hogy a dunaszerdahelyi lakhelyű férfi nem kért jogvédelmet a romániai szlovák nagykövetségtől, ezért egyelőre az üggyel kapcsolatban nincs tennivalójuk – jelentette Szilvássy József Pozsonyból.

Úgy tudjuk, Mikóczy Zoltán és magyarországi üzlettársa a Partiumban húskombinátot működtetett, amely ellen csődeljárás indult. A nagyváradi rendőrség hivatalos közleménye szerint a romániai hitelezőik elől akarták elvonni a felszámolás alatt álló egykori cégük 700 ezer lejre, azaz mintegy 43 millió forintra becsült gépeit.

Állítólag a tulajdonosok ehhez hamis papírok kiállítására vették rá a húsfeldolgozó ügyvezetőjét. A gyanú szerint magukkal akarták vinni a cég dokumentumait, ami lehetetlenné tette volna a felszámolás lebonyolítását.

Kolozsvári tudósítónk, Tibori Szabó Zoltán információja szerint csütörtökön mindkét őrizetbe vett férfit bíróság elé állították. A nagyváradi Törvényszék bírája mindkettejüket tíz napra előzetes letartóztatásba helyezte.

Mikóczy Zoltán Overdose-zal
Ló és gazdája - Overdose és Mikóczy Zoltán
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.