Őrizetbe vettek egy illegális hulladéklerakásért felelős cégvezetőt

Bűnügyi őrizetbe vettek a dunaújvárosi nyomozók egy cégvezetőt, aki a gyanú szerint felelős azért, hogy többtonnányi építési törmeléket raktak le egy kisapostagi magánterületre, illetve a 6-os főút melletti védőerdőben. Az ügyben meggyanúsították a munkavégzéssel megbízott főmérnököt is - közölte a rendőrség pénteken az MTI-vel.

Január 13-án jelentették be a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon, hogy ismeretlenek Kisapostag külterületén, az ingatlan tulajdonosának engedélye nélkül, az elsődleges becslések szerint mintegy ötven köbméternyi aszfalttörmeléket raktak le, amelyet valószínűleg piros színű talajról bontottak el - mondta el az MTI-nek a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint röviddel a bejelentés után kiderült, hogy hasonló törmeléket raktak le Dunaújváros külterületén, a 6-os főút melletti védőerdő területén is ugyancsak ismeretlen tettesek.

A dunaújvárosi nyomozók a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett miatt indítottak nyomozást, és megállapították, hogy a hulladék feltehetően Dunaújvárosból, az Eszperantó utcai területrendezésből származik. A törmelék elszállításával a munkálatokat végző alvállalkozó a bemutatott dokumentumok szerint egy másik alvállalkozót bízott meg.

A nyomozás során kiderült, hogy a bemutatott papírok "csak a hulladék eltüntetését szolgálják" - fogalmazott a szóvivő.

A törmelék elszállítását megrendelő budapesti cég szekszárdi lakhelyű ügyvezetőjét előállították, majd Dunaújvárosban felbujtóként kihallgatták. A gyanúsítás ellen panasszal élt a cégvezető.

A munkavégzéssel megbízott főmérnököt bűnsegédlettel gyanúsították meg.

A bűntett ügyében szakértők bevonásával folytatja a nyomozást rendőrség. Az eddigi adatok szerint további gyanúsításokra is sor kerülhet, és az ügyben más bűncselekmények miatt a gyanúsítottak körének bővülése is elképzelhető.

A Dunaújvárosi Hírlap keddi számában megjelent cikk szerint a törmelék a dunaújvárosi központi sportpálya melletti edzőpálya elbontásából származik. Az írás szerint az elbontott aszfalt útépítéseknél újrahasznosítható lett volna.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.