Őrizetbe vették a négy halálos áldozattal járó autóbaleset okozóját

Őrizetbe vették azt a férfit, aki ittasan okozott négy halálos áldozatot követelő balesetet hétfő este Kecskemét és Kiskunfélegyháza között a régi 5-ös úton - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden az MTI-vel.

Mihályné Bornemisza Eleonóra tájékoztatása szerint a vizsgálat nyomán kiderült: a 45 éves kiskunfélegyházi férfi a tragédia előtt Kiskunfélegyháza felől Kecskemét irányába haladva egy utánfutós személygépkocsi előzésébe kezdett, de a manővert már nem tudta befejezni, és a főút 105-ös kilométerszelvényének közelében frontálisan összeütközött a szemből szabályosan közlekedő autóval.

A karambol következtében a másik gépkocsiban utazó 41 éves férfi és 39 éves felesége a helyszínen életét vesztette. A házaspárnak az első hírekben szereplő információkkal ellentétben egy hat- és egy nyolcéves lánya volt. Az idősebbik gyermek belehalt sérüléseibe, a másik kislány állapotát a helyszínen sikerült stabilizálniuk a mentőknek, de a kórházban ő is meghalt.

A baleset okozója súlyos sérüléseket szenvedett, és szintén kórházba került. Mivel felvetődött az ittasság gyanúja, vért vettek tőle, majd őrizetbe vették.

A helyszínelés közben a rendőrök a nyilvántartási adatokból megállapították, hogy a szülőknek van még egy 11 éves fiúgyermekük, ezért a baleset környékét különös figyelemmel vizsgálták át. Kiderült, hogy a fiú a család kecskeméti lakásában tartózkodik. A többi hozzátartozóval együtt őt is pszichológus bevonásával értesítették - közölte a sajtószóvivő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.