Óriás krokodil lófrált a golfozók között

A nyugat-floridai klubban egy pillanatra leállt az élet, amikor egy négy méter hosszú krokodil kelt át komótosan az egyik pályán. Az állat békésen továbbállt.

A méretes krokodil a játékosoktól hemzsegő englewoodi Myakka Pines Golf Club forgatagában bukkant fel egy reménybeli golfozóknak tartott tanfolyam közben. Az állatról fotó is készült, ami gyorsan bejárta az internetet.

A sportközpont vezetője, Mickie Zada elmondta, ha minden esetben felfüggesztenék a játékot, ha egy krokodil vagy aligátor sétál a pályákon, akkor jóformán sosem nyithatnának ki.

A klub területén szinte mindennap látnak krokodilt, és bár a mostani példány is hatalmas volt, korántsem a legnagyobb, amelyet eddig láttak. A rekordot a 4,6 méteres Big George tartja, aki elpusztulásáig éveken át a környéken élt.

Floridában megszokottnak számít a krokodil látványa. a hüllő támadásai nagyrészt abból fakadnak, ha valaki etetni próbálja az állatokat. Tavaly nyáron két ember súlyosan megsérült, miután a Coral Gables csatornában fürdőzés közben krokodil támadt rájuk. A szakemberek szerint ez volt az első olyan krokodiltámadás Floridában, amikor az állat „ok nélkül” támadta meg áldozatait.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.