Óriáskerékkel ünnepli a Valentin-napot a Google

Már megszokhattuk, hogy ha ünnep, akkor valami különleges Google-logó is előkerül: Valentin-nap alkalmából ismét egy kedves animációval jelentkezett a keresőóriás.

Gyertyák, zászlók, eltűnő vagy átalakuló betűk, rejtvények, animációk kerülnek a Google logójába ünnepek, évfordulók, jelentős rendezvények alkalmából. A Google doodle (szó szerinti fordításban Google-firka) Valentin-napon egy forgatható óriáskerékkel készült.

Az interaktív doodle a szívre kattintva indítható el: a háttérben álló két óriáskerék forogni kezd, majd szerelmes állatpárokat társít, akik randevúra mennek.

A szerelmesek napjának vicces google logója Ifj. George Washington Gale Ferrisnek állít emléket, aki megtervezte és fel is építette az első óriáskereket az 1893-ban rendezett chicagói Világkiállításra. A feltaláló épp február 14-én látta meg a napvilágot.

Az építmény a 324 méter magas Eiffel-torony riválisaként a rendezvény legnagyobb attrakciója volt 80,4 méteres magasságával. A 2008-ban megnyitott Singapore Flyer 165 méter magasságával a világ legmagasabb óriáskereke, a híres London Eye (135 méter) csak a harmadik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.