Hatalmas tengeri szörnyet fogtak a pakisztáni halászok

Egy több mint 12 méter hosszú cetcápa került a pakisztáni halászok hálójába. FOTÓ

Egy pakisztáni halászhajó az Arab-tenger vizein hajózott, amikor feltűnt nekik egy a víz felszínén lebegő óriási állat teteme.

A hatalmas cetcápáról készült kép bejárta a világot.
Residents gather as a whale shark is pulled from the water by cranes after it was found dead at Karachi's fish harbor February 7, 2012. A giant whale shark washed ashore near Karachi fisheries harbor on Tuesday and was sold for 1.7 million PKR ($18,758), local media reported. REUTERS/Akhtar Soomro (PAKISTAN - Tags: ANIMALS SOCIETY BUSINESS)

A halászok kifogták a tetemet, és talán maguk sem gondolták volna, hogy partra érésük után velük lesz tele a külföldi sajtó. A 12 méteres és nyolctonnás állat kiemeléséhez két darura volt szükség, a hatalmas testről készült képek pedig bejárták a világot.

A "szörny" egyébként egy óriási méreteket öltött, ritka cetcápa – írja a Daily Mail. Az állat egyáltalán nem veszélyes az emberre, planktonokkal és krillekkel, apró gerinctelen rákfélékkel táplálkozik. A jámbor óriások azt is megengedik, hogy az emberek az uszonyaikba kapaszkodva velük ússzanak.

A cetcápa méreteivel vélhetőleg csak az ilyet még nem látott helyi halászokat sokkolta, mert bár a 12 méteres test ennél az állatnál is nagynak számít, akár 18 méteresre is megnőhet. 

A hatalmas cetcápa holttestéért pedig máris megy a harc, mindenki magának akarja a különleges állat tetemét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.