Óriási szexjáték Párizs közepén

Paul McCarthy amerikai művész Fa névre hallgató alkotása nem nyerte el a párizsiak tetszését, egyikük meg is támadta az alkotót, aki nem érti, mi bajuk Vendome téren álló szobrával.
A párizsiaknak nem tetszik Paul McCarthy műve
A párizsiaknak nem tetszik Paul McCarthy műve
Charles Platiau / Reuters

A 69 éves amerikai művész a Le Monde-nak adott interjújában elmondta, hogy a Fa névre hallgató alkotását a karácsonyfa és egy szexuális játékszer ihlette. A nyolc méter magas, felfújható, zöld mű azonban nem nyerte el a párizsiak tetszését, a melegjogokat ellenző Francia Tavasz nevű szervezet véleménye szerint egész Párizst megalázták ezzel a szoborral. 

Amikor McCarthy elment a Vendome térre, egy férfi megtámadta, hármat is lekevert neki, majd közölte vele, hogy a munkájának semmi keresnivalója nincs itt. A provokatív műveiről ismert alkotó nem érti, mi a gond a művével, amelyet egy kortárs művészeti fesztivál keretében hozott el Franciaország fővárosába, és csupán november elejéig lesz kiállítva.

A Los Angeles-i művész szereti sokkolni az embereket. Tavaly áprilisban Hongkongban állította ki Komplex Kupac névre keresztelt, egy halom székletet formáló, felfújható kreációját, Londonban 2011-ben borzolta a kedélyeket két, George Busht ábrázoló figurával, amely épp malacokat tesz magáévá, Rotterdamban pedig 2008-ban láthatta a közönség a Santa Claus nevű művét, amelyen a Télapó egy szexuális segédeszközzel a kezében látható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.