Öreg is, csúnya is, de ez van

Az Emnid közvélemény-kutató intézet arról faggatta a németeket, hogy mennyire elégedettek partnerük küllemével. A felmérésből kitűnt: minden második német elégedetlen az állandó társ kinézetével. De mégsem érdemes változtatni.

A helyzet súlyosságát még inkább alátámasztja: a megkérdezettek többsége nem csupán férjének, feleségének, vagy általánosságban élettársának külsejével kapcsolatos elégedetlenségét fogalmazta meg, hanem egyenesen azt hangoztatta, hogy zavarják a "dolgok".

Különösen a hölgyek jártak az élen a panaszkodásban, csaknem 30 százalékuk partnerének nagy hasát kifogásolta. Mintegy 20 százalékuk pedig azt rótta fel férfitársának, hogy fogai ápolatlanok. Végül a nők több mint 15 százalékát a vele egy háztartásban élő férfi kopaszsága irritálta. Szerencsére - mint az Emnid rámutatott - elenyésző volt azoknak a száma, akik - társukra célozva - a nagy hasra, a kopaszságra és a széles mosolyhoz aligha illő fogakra egyszerre panaszkodtak.

A felmérés ugyanakkor rávilágított arra, hogy a férfiak jóval toleránsabbak nem éppen szépségkirálynőnek tartott partnereik kinézetét illetően. Kopaszságra egyetlen egy sem panaszkodott, sőt még az ápolatlan fogakban is kevesen láttak együttélési akadályt. Ezzel szemben a legtöbben azt kifogásolták, hogy hölgypartnerüknek nagy a hasa, s ráadásul nagy az ülepe. Kisebb hányaduk pedig beismerte: valójában szebb lábakról és nagyobb mellekről álmodik.

A kölcsönös elégedetlenség ellenére a megkérdezettek több mint 70 százaléka vallotta azt, hogy még mindig jobb így, mint egyedül. Legfeljebb otthon szemlesütve közlekedik, s "mással" foglalja le magát. A felmérés csak a küllemmel foglalkozott, a "belcsínt" nem is említette. Az idézett szakértők ugyanakkor attól tartanak: azt is vizsgálva még riasztóbb lenne a kép.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.