Orbán Ráhelről lehetnek képek az ellopott mobilokon

A Hír24 információi szerint Orbán Ráhel barátnőié volt az a két telefon, melyeket valaki meglovasított a miniszterelnök lányának menyegzőjén.

A hírportál úgy tudja, azért csaptak olyan nagy felhajtás az Orbán-lány esküvőjén eltűnt két iPhone 4s körül, mert azokon a leánybúcsún készült képeket tárolták. Hogy ezeken mi látható pontosan, azt nem tudni.

Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi Osztálya indított nyomozást, melynek során — a hír 24 szerint — 60 embertől DNS mintát is vettek. Ez összesen 9 millió forintba került, tehát fejenként 150 ezerbe.

A botrány miatt az egyik felszolgáló, Csókási László feljelentés is tett Budapesti Központi Nyomozó Főügyészségen ismeretlen tettes ellen, hivatali visszaélés gyanújával. A pincér többek közt azt sérelmezte, hogy bár a lakodalom szeptemberben volt, a nyomozást novemberben kezdték meg és csak a személyzetet „kényszerítették" mintaadásra, a vendégeket nem.

Az ügyészség szerint nem történt hivatali visszaélés, ezért a feljelentést visszadobták. A határozatban az áll, hogy valójában két ellopott telefonról van szó, ahogy az is, a nyomozás lefolytatására egy 2013-as BM-rendelet alapján illetékes volt az NNI Életvédelmi Osztálya, illetve, hogy valójában 26 főtől vettek mintát. Ezzel szemben a hírportál úgy tudja, hatvan embert érintett a vizsgálat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.