Órákig várták a mentőket a komp fedélzetén a sérült utasok

Legalább 124 ember megsérült, amikor egy nagy sebességű komp beleütközött valamibe a Makaóból Hongkonba tartó útja során helyi idő szerint vasárnap délelőtt tíz óra körül. A mentés órákon át tartott.

A kompon a személyzettel együtt összesen 174 ember utazott, amikor az egyik legforgalmasabbnak számító vízi útvonalon súlyos balesetet szenvedtek a Hongkonghoz tartozó Lánthau szigetének közelében. A komp nem borult fel, de elöntötte a víz. Az utasok közül sokan órákon át a fedélzeten várták, hogy kimentsék őket - írja a BBC.

A helyi média szerint sokan az arcukon és a végtagjaikon sérültek meg, öt ember állapota még hétfő reggel is válságos volt.

„Hirtelen kialudtak a fények. Először káosz uralkodott, de aztán sikerült megnyugtatni az embereket" – mondta egy utas a South China Morning Postnak.

Hogkong vízi közlekedése az egyik legforgalmasabb a világon, a makaói út pedig az egyik legnépszerűbb. A biztonsági előírások nagyon szigorúak, mégis több súlyos baleset történt itt az elmúlt években. Egy a mostanihoz nagyon hasonlító esetben több tucat ember sérült meg 2013 novemberében. A komp akkor is egy a vízszint alatt megbúvó tárgynak ütközött neki.

Még súlyosabb tragédia volt a Lamma IV sétahajó és egy személyszállítókomp ütközése 2012 októberében. Akkor 39 ember halt meg. A balesetért a komp kapitányát tették felelőssé, őt emberülésért ítélték nyolc éves börtönbüntetésre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.