Órákat kell várni a röszkei határátkelőn

A Nyugat-Európából szabadságra induló és az oda visszatérő vendégmunkások miatt torlódás alakult ki a röszkei autópálya-határátkelőhely mindkét oldalán, ezért érdemes a kisebb átkelők felé kerülni.
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, a röszkei autópálya-határátkelőhelyen a kilépő oldalon négy, a belépőn két órát kellett várakozniuk a személygépkocsiknak vasárnap reggel.

A várakozási idő csökkentése érdekében a rendőrök napnyugtáig szakaszosan a Bács-Kiskun megyei Tompa felé terelik a forgalmat az M5-ös autópálya 173-as kilométerénél.

A szóvivő azt tanácsolta az autósoknak, hogy útnak indulás előtt az aktuális helyzetről tájékozódjanak a rendőrség honlapján, vagy telefonon a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség ügyeletén, a 30/466-1026-as számon. Szükség esetén az uniós és a szerb állampolgároknak érdemes a 7 órától 19 óráig nyitva tartó ásotthalmi, tiszaszigeti vagy bácsalmási határátkelőhely felé kerülni. A Bács-Kiskun megyei Tompán és Hercegszántón működő átkelő pedig egész nap igénybe vehető, azonban előbbinél napközben szintén várakozás alakulhat ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.