Online szexstop tiniknek

A jövőben csak felnőtteknek engedélyezi a szexet, a drogot és az erőszakot a Second Life

"Piroslámpás negyedekbe" száműzi a szexet, a kábítószert, valamint az erőszakot a Second Life, ezekbe kizárólag a felnőttek számára engedélyezik a belépést a jövőben. A felhasználóknak igazolniuk kell az életkorukat, mielőtt hozzáférhetnének bizonyos tartalmakhoz - jelentette be szerdán San Franciscóban az online virtuális világot üzemeltető Linden vállalat.

Noha eddig is csak a 18 éven felüliek léphettek be az oldalra, bejelentkezéskor nem ellenőrizték az életkort. A Linden két lépésben tervezi a hozzáférés szigorítását. Minden tartalmat jellege szerint jelölnek meg, és a szexuális témájú, erőszakos tartalmak - csakúgy, mint a kábítószer-használat ábrázolása - csak felnőttek számára lesznek elérhetők. Azoknak a felhasználóknak, akik el akarják érni ezeket a tartalmakat, igazolniuk kell életkorukat, amit egy számla vagy egy szolgáltatótól beszerzett igazolással tehetnek meg.

A Linden májusra ígéri a változások menetrendjének ismertetését. Az üzemeltető azzal indokolta a szigorításokat, hogy számos felhasználó követelte a szorosabb ellenőrzést.

A 2003-ban indult Second Life egy háromdimenziós online világ, ahol a felhasználókat saját figurájuk, egy avatar képviseli. A szolgáltatásnak jelenleg hozzávetőleg egymillió aktív tagja van.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.