Online hozzáférhetők Kennedy-dokumentumok ezrei

Online is hozzáférhetővé vált John F. Kennedy elnökségének sok ezernyi digitalizált dokumentuma, köztük fényképek és telefonbeszélgetések is.

A 35. amerikai elnök digitális archívuma csütörtöktől látogatható - jelentette be a bostoni J. F. Kennedy Könyvtár és Múzeum igazgatója.

Csütörtöktől látogatható John F. Kennedy digitális archívuma
A photograph of former U.S. President John F. Kennedy clapping as his two children, Caroline, (C), and John F. Kennedy, Jr. (R) are dancing is displayed by Book and Photography Specialist Matthew Haley before an upcoming Bonhams auction in New York December 7, 2010. The photograph, taken by White House photographer Cecil Stoughton, is one of 12,000 photographs, many which have never before been seen by the public. REUTERS/Jessica Rinaldi (UNITED STATES - Tags: SOCIETY POLITICS)

"A mai fiatalok számára, ha valami nincs az interneten, az valójában nem is létezik. Remélem, hogy ez a lehetőség az amerikaiak új generációja számára is elérhető közelségbe hozza Kennedyt" - magyarázta Tom Putnam.

A digitális archívumban kétszázezer oldalnyi dokumentum, 1200 telefonbeszélgetés, beszéd és tanácskozás, valamint 1500 fénykép válik kutathatóvá a történészek és a nagyközönség számára.

A digitalizálási munka négy évet vett igénybe, és tovább folytatódik. A gyűjteményt "a nemzet legnagyobb és legátfogóbb digitális elnöki archívumának" nevezte az igazgató.

A Kennedy könyvtár honlapját évente hárommillió látogató keresi fel, de szakértők szerint a digitális archívum megnyitása jelentősen megnöveli majd a forgalmat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.