Önkielégítés miatt hajtott végre kényszerleszállást egy repülőgép

A Virgin Airlines Bostonból Los Angelesbe tartó járatán egy férfi nem bírta ki a hat levegőben töltött órát.

Omahában kellett kényszerleszállást végrehajtania hétfőn a Virginia Airlines Bostonból Los Angelesbe tartó járatának, miután egy férfi önkielégítésbe és ámokfutásba kezdett a fedélzeten. A CBS Los Angeles honlapja szemtanúkra hivatkozva írja, hogy a 26 éves Doug Adams először csak az Airbus A319-es repülőgép WC-jébe kérezkedett ki azzal, hogy ő nem szereti az erőszakot, de mennie kell.

Visszatérve a férfi még leült, nemsokára viszont láthatóan egzaltáltan, önkívületi állapotban támadt egy mellette utazó nőre azzal, hogy nem szeretne a társaságában lenni. Ezután felállt, a légikísérőknek is elmondta ugyanezt, majd tízezer méter magasan elkezdte feszegetni a vészkijáratot. Két szolgálaton kívüli bostoni rendőrnek kellett legyűrnie, hogy az ámokfutás ne fajuljon légikatasztrófává, de a repülőgép így sem úszta meg a kényszerleszállást.

Adamst Omahából, az Eppley Airfield repülőtérről pszichotikus tünetek miatt megfigyelésre beszállították egy közeli klinikára. Az incidensről az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) csak egy szűkszavú közleményt adott ki, amely szerint a Virgin Airlines 263-as járatának „orvosi vészhelyzet miatt kellett kényszerleszállást végrehajtania Omahában. A közjáték után a repülőgép folytatta az útját Los Angeles felé.

Adams egyébként kórházi karszalagban szállt fel az Airbus A319-esre, amely végig a csuklóján is volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.