Öngyilkosságba menekült az elítélt graffitis

Szeptember közepén kellett volna börtönbe vonulnia egy 23 éves mikepércsi fiatalembernek, akit idén 26 rendbeli falfirkálásért ítéltek el. A graffitis a napokban öngyilkos lett, már el is temették.

Öngyilkosságot követett el az a 23 éves Hajdú-Bihar megyei graffitis fiatalember, akit idén egy év négy hónap börtönbüntetésre ítéltek rongálás miatt. Információink szerint a fiatalember azért vetett véget az életének, mert szeptember közepén börtönbe kellett volna vonulnia falfirkálásai miatt, amiket a bíróság rongálásként értékelt.

A fiatalember 2010-ben több debreceni épületre festett graffitit, ezzel - a bírósági ítélete szerint - 26 rendbeli rongálást követett el. Egyik falfestményével az általa okozott kár elérte a 200 ezer forintot, így az már nem vétségnek, hanem bűntettnek minősült.

A graffitisra kiszabott büntetést súlyosította, hogy a 26 rendbeli rongálást próbára bocsátás során követte el, ugyanis falfirkálóként már korábban a hatóság látókörébe került. A vádlott úgy próbálta jóvátenni a rongálást, hogy több barátja segítségével lemosta a falfirkáit több épületről. Ennek ellenére letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

A rendezett családi körülmények között élő fiatalember információink szerint a börtön elől menekült a halálba, temetése múlt héten volt a Debrecen melletti Mikepércsen. Ismerősei úgy fogalmaztak: a fiatalember tragédiája azt példázza, hogy a graffitiseket nem szabadna bűnözőként kezelni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.