Öngyilkos lett Keith Emerson

Öngyilkos lett Keith Emerson rockzenész, a legendás progresszív rock együttes, az Emerson, Lake & Palmer társalapítója. A rendőrség közlése szerint Keith Emerson fejbe lőtte magát. A zenész 71 esztendős volt.

Az angliai születésű Emerson zenekara a hetvenes években lett népszerű, mégpedig Bartók- és Muszorgszkij-feldolgozásaival. Maga Emerson Hammond-orgonán, elektronikus zongorán, Steinway-hangversenyzongorán és szintetizátoron játszott, és arról volt híres, hogy kézzel, lábbal, s nemegyszer minden, keze ügyébe kerülő eszközzel csépelte a hangszert. Mielőtt az Emerson, Lake & Palmert megalapította volna, Keith Emerson a The Nice nevű zenekarral játszott.

Miután amikor évtizedekkel később befejezte aktív zenész pályafutását, változatlaul a zeneiparban tevékenykedett. Utolsó koncertjét 2015. júiusában tartotta a londoni Barbicanban.

A Santa Monica-i rendőrség szóvivője szerint a zenész holttestére pénteken reggel a lakásában a barátnője talált rá. "Keith kedves lélek volt, és a zene iránti szeretetének és szenvedélyének a következő években nemigen lesz párja" - nyilatkozta a tragédia hírére a zenekar másik tagja, Carl Palmer.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.