Öngyilkos akart lenni, most börtönbe kerül

Jogerősen két és fél év fogházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a férfit, aki 2012 decemberében gázrobbanást okozott egy szolnoki társasházban.
A táblabíróság különösen nagy kárt okozva elkövetett közveszélyokozás vétségében mondta ki bűnösnek a 29 esztendős vádlottat.

A férfi 2010 márciusától lakott élettársával egy szolnoki négyszintes, 11 lakásos társasházban. 2012 nyarán szakított az asszonnyal, aki el is költözött. A kapcsolat felbomlása megviselte a vádlottat, emellett anyagi gondjai is akadtak.

2012. december 12-én délután a férfi alkoholt fogyasztott, majd hazatért lakásába, ahol elhatározta, hogy öngyilkos lesz. Búcsúlevelet írt majd még töményet és sört ivott. A vádlott lekapcsolta a gázkonvektorokat, elfújta a bojler őrlángját, majd fogóval megpróbálta szétcsavarni a vezetéket. Mivel ez nem sikerült neki, elvágta a konvektor flexibilis csövét. Miután megbizonyosodott arról, a vezetékből a gáz áramlani kezd, lefeküdt az ágyába, és hogy hamarabb elaludjon, orvosságokat vett be.

Éjfél után a gáz ismeretlen okból berobbant, majd tűz keletkezett, amely átterjedt két szomszédos lakásra és az első emeleti lépcsőházra is. A lángokat a tűzoltók fékezték meg.

A vádlott a robbanásban könnyebb sérüléseket szenvedett. Az épületben rajta kívül tizenheten tartózkodtak, többségüknek sikerült kijutni az utcára, de kettejüket a tűzoltók mentették ki.

Az épület annyira megrongálódott, hogy a lakók kénytelenek voltak a lakásukat a kilenc hónapig tartó felújítás idejére elhagyni. Az épületben 55,2 millió forint kár keletkezett, ezt a biztosító megtérítette. Emellett a házban lakók ingóságai is megrongálódtak, megsemmisültek, és négy, az utcán parkoló autó is károsodott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.