Erről a ruháról beszél most mindenki

Egy ruha színén csámcsog a világ: egyesek szerint fehér és arany, mások szerint kék és fekete.

Utóbbiaknak van igazuk, a Roman Originals nevű cég által gyártott ruha kék és fekete. Csakhogy nem mindenki ért ezzel egyet. 

Egy 21 éves énekes és barátai közt heves vita alakult ki azt illetően, hogy a fotók alapján nem volt egyértelmű, milyen színekben is pompázik az alábbi képen látható ruha. Feltöltötte a képet Tumblrre és maga sem gondolta, hogy hamarosan az Oscar-díjas Julianne Moore, a valóságshow-szereplő Kim Kardashian és a Grammy-díjas Taylor Swift esnek egymásnak a válasz miatt.

"Milyen színű ez a ruha? Én fehérnek és aranynak látom, Kanye pedig kéknek és feketének. Melyikünk a színvak?" – osztotta meg az alábbi megjegyzéssel a fotót Kardashian. Mindy Kaling színésznő Twitteren reagált: "Kék és fekete! Ugye csak szórakoztok velem?" BJ Novak színész azonban máshogy látta. "Mi van veletek, srácok? Fehér és arany" – reagált Julianne Moore, akinek válaszában Novak gratulált a vasárnap elnyert Oscar-díjához, és megjegyezte, hogy azt Mindy lila és zöld színűnek látta.

"Mostantól kétféle ember él a világon: a fehér-aranyak és a kék-feketék" – reagált minderre Ellen DeGeneres Twitterén. 

Néhányan a fehéregyensúly rossz beállításával magyarázzák, hogy a fekete miért sárgult be a képen, a Daily Mail pedig azt írja, a válasz az agyunkban keresendő. Megpróbálja ugyanis korrigálni a fényviszonyokat, ha nem természetes napfényben látunk egy tárgyat, és a fotón látható ruha színei éppen olyan színtartományba tartoznak, amely alapján az agyunk többféleképpen is dönthet arról, milyen színeket érzékel.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.