Ön nem is dolgozik keményen, csak lébecol!

Egyetlen európai vagy észak-amerikai nagyváros sem került fel arra a listára, melyre a világ 12 legkeményebben dolgozó metropoliszát gyűjtötték össze. A lista élén álló város lakóihoz képes mindenki más lusta disznónak tűnik... a számok alapján.

A listára az adatokat az Expert Market globális online kereskedőcég gyűjtötte össze, és a svájci UBS bankcsoport dolgozta fel. A listára azok a nagyvárosok kerültek fel a világ minden tájáról, melyekben éves szinten a legmagasabb a munkával töltött órák száma és a legrosszabb a munkahely-magánélet egyensúly.

A listán szereplő valamennyi város munkásainak átlagosan több mint 40 órát kell hetente dolgoznia, de csak egy helyet találtak, ahol a heti 50 órát is meghaladják. Az adathalmazba beleszámítanak a teljes és részmunkaidős foglalkoztatottak, kivették viszont a munkaszüneti napokat.

Összehasonlításképp, míg Londonban az emberek átlagosan 33 és fél órát, New Yorkban pedig 35 és fél órát dolgoznak, addig a 12-es listát holtversenyben sereghajtó Santiago de Chilében és Kairóban 40 órát és 3 percet.

Chile fővárosában egy dolgozó évente átlagosan 16 napot és hat órát van távol a munkahelyéről, így jön ki a lenyűgöző 2081,6 munkaóra évente.

Ennél is többet melóznak Bogotában (10. hely), ahol bár szintén 40 óra és három perc az átlag, de a szabadnapok száma csak 15.

Egészen más képet mutat magáról a 6. helyezett Dubai. A világ csúcsgazdagjainak luxusjátszóterén élők átlagosan 42,04 órát töltenek munkával hetente, ám a szabadnapok száma 30, ami arra utal, hogy a dubai dolgozók munkanapjai egyszerűen hosszabbak a világ nagy részén megszokottnál.

E lista szerint a világ legtöbbet dolgozó embereinek otthona Hongkong. Megdöbbentő, de a Kínai Népköztársaság Különleges Közigazgatású Régiójában az emberek 27.4% százalékkal dolgoznak többet a világátlagnál. Ez 50,1 munkaórát jelent hetente, ami toronymagasan listavezető, hisz a második helyezett Mumbaiban az átlag „csak” 43,8 óra.

Mindeközben Szöulban...

via GIPHY

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.