Ön is ehetett a betonkeverőben készült gyrosból

Több budapesti gyrososhoz szállítottak húst abból az illegális üzemből, ahol az alapanyagot mocskos körülmények közt egy betonkeverőben készítették elő – derül ki a NÉBIH közleményéből.

Egy pest megyei húsnagykereskedést ellenőrzött december elején a NAV Pest Megyei Adóigazgatóságának megkeresésére a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága (KÜI).

Az ellenőrzés során jelöletlen és nem nyomon követhető termékeket találtak, emellett megállapították, hogy az üzemben a bontási, darabolási tevékenységről nem vezettek dokumentációt. A jelöletlen baromfitermékek Lengyelországból érkeztek EKAER szám nélkül, míg a lefoglalt marhahús-termékeknek a nyomon követése nem volt megfelelő.

A nagykereskedés mögötti épületben egy engedély nélkül működő gyros-előállító üzemet is felfedeztek az ellenőrök. Az ott dolgozók az ellenőrzés megkezdésekor elmenekültek. Az üzemben rossz higiéniai körülmények között, betonkeverőben készült nagy mennyiségben a gyros. A fellelt dokumentumok alapján számos fővárosi gyrososhoz szállítottak az üzemből.

A NÉBIH KÜI valamennyi helyiséget hatósági zár alá helyezett és elrendelte az ott fellelt 22 tonna baromfi, pulyka, marha-hús, joghurt és fűszerek megsemmisítését. Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható – írják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.