Ön elfogadná egy hajléktalan pénzét?

„Még soha senki sem lett szegény attól, hogy adakozott” – áll Yousef Saleh Erakat tábláján. A férfi cipő és zokni nélkül, hajléktalannak öltözve ült ki Los Angeles utcáira, és próbált pénzt adni a járókelőknek.

Egy jól öltözött, öltönyös figura közelít. „Uram, uram! Szeretnék ma segíteni az embereken, Isten áldja” – mondja a hajléktalannak öltözött férfi, miközben pénzt nyújt a gyalogos felé. „Micsoda? Nem kell a pénzed, te szemétláda!” – mondja az elegáns férfi, majd továbbmegy.

Yousef Saleh Erakat több hasonló reakciót is kapott az utca embereitől, mindössze két olyan személlyel találkozott, akik beszédbe elegyedtek vele, majd elővéve tárcájukat pénzt szerettek volna neki adni, amit persze nem fogadott el.

Erakat, aki rendszeresen foglalkozik kandi kamerás videók készítésével, április 20-án töltötte fel a felvételt a YouTube-ra. Mint írja, nem azt szerette volna bemutatni, adnak-e neki pénzt az emberek. „Arra voltam kíváncsi, hogyan reagálnak, ha egy a társadalom alsó, szegényebb rétegébe tartozó próbál meg pénzt adni azoknak, akik kevesebbnek tartják őt maguknál” – írja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.