Puszta kézzel, sarlóval, majd pisztollyal akart ölni egy tokaji telekért

A férfi akár huszonöt évet is kaphat. 

Telekvita miatt alakult ki a konfliktus két család között, aminek a vádlott erőszakos módon akart véget vetni. Nyíregyházán vásárolt egy flóbertpisztolyt, amelyet úgy alakított át, hogy éles lőszer kilövésére alkalmas legyen. Később azzal az ürüggyel, hogy egy közös ismerősüknek kell segíteni bútort pakolni, magával vitte a sértettet Tokaj mellé egy külterületi szőlőültetvényhez.

Mikor az autóból kiszálltak, a csomagtartóból elővett egy oda bekészített sarlót, mellyel kétszer hátba vágta a sértettet. Az ütésektől a férfi a földre rogyott, lapockacsontja eltört. Ekkor puszta kézzel támadt rokonára, aki csak úgy tudott szabadulni a fogásból, hogy kibújt a kabátjából. A menekülő férfi lábát kirúgta a vádlott, majd az árokba guruló sértettre rálőtt a derékszíjából elővett pisztollyal. Mivel a lövés nem talált, ezért a földön fekvő férfira ugrott, és közvetlen közelről kétszer is fejen lőtte. A sértett még mindig védekezett, és az életéért küzdve fojtogatta támadóját.

Amikor a vádlott egy pillanatra felhagyott a támadással, sikerült elmenekülnie, és az országúton segítséget kért egy autóstól. A támadó eközben elhajtott a helyszínről. A bántalmazás miatt az unokaöcs a mellkasfal hátsó-felső részén, a vállakra is ráterjedő, izomsérülésekkel és jobb oldalon nyílt lapockatöréssel is társuló vágott sebet, a koponyán egy lőtt és egy repesztett sérülést, továbbá mindkét kézujjon harapott sérülést szenvedett. Sérülései a vérveszteség miatt életveszélyesek voltak.

A Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és lőszerrel, illetve lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben, és fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. Büntetése a halmazati szabályok szerint akár 25 év is lehet – tájékoztatott Miskolczi László Borsod megyei főügyész.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.