Olimpikonok nevét kapják a villamosmegállók

Olimpiai bajnokok nevét viselik holnap a 4-es és a 6-os villamos megállói, ahol a várakozók régi sportközvetítések hangját is hallhatják majd – így köszönti a BKK az olimpia nemzetközi világnapját.

A közlekedési társaság támogatja az Olimpia Napját, és Budapest 2024-es olimpiai pályázatát, ezért kedveskedik június 23-án különleges programokkal az utazóközönségnek és tiszteleg a magyar olimpiai hősök teljesítménye előtt. Az ünnep alkalmából délelőtt flash mobot tartanak, melynek során fiatal sportolói csapatok (például vízilabdások, bokszolók, birkózók és vívók) szállnak fel villamosokra. Erről felvételt lehet készíteni délelőtt 8 és 9 óra között a Kammerer Zoltán tér (Oktogon) megállóban, ahová ellátogat Kammerer Zoltán, olimpiai és világbajnok kajakozó – tájékoztatott a BKK.

Olimpiai napot 1987 óta tartanak, amikor 1894. június 23-ára emlékeznek. Mint ismert, ezen a napon Pierre de Coubertin báró kezdeményezésére összeült Párizsban a „Kongresszus az olimpiai játékok felújítására”, és elhatározták az olimpiai eszme újjáélesztését.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.