Olimpiai bajnok házában szúrták le a pingpongvezetőt

Gyilkosság helyszíne volt Kárpáti György olimpiai bajnok háza: elkeseredett üzleti vita hevében szúrta le üzlettársa Marschalek Ákost, a Munkácsy Alapítvány ügyvezető elnökét, a Magyar Asztalitenisz Szövetség alelnökét. Az áldozat Kárpáti unokaöccse volt.

Marschalek és üzlettársa, M. József közös cégük telephelyén, egy családi házban találkoztak hétfő reggel. M. József - a Blikk úgy tudja - nagy gondban volt: minden pénzét beleölte a vállalkozásba, sőt a házára is jelzáloghitelt vett fel, amelynek törlesztésével nem boldogult – olyannyira, hogy már a végrehajtó is kopogtatott nála. Ezen veszhetett össze a két férfi, M. József pedig dühében felkapott egy kést, és szíven szúrta üzlettársát. Azt még nem tudni, mit mondott veszekedés közben Marschalek, de gyilkosát, a többgyermekes családapát erős felindulásból elkövetett emberöléssel gyanúsították meg.

– Az erős felindulást kiváltó okok közül az egyik leggyakoribb az áldozat magatartása, amely az elkövető felháborodását, haragját idézi elő. Ennek az oknak azonban erkölcsileg menthetőnek kell lennie. Emellett az erős felindulást szinte azonnal – másodpercekkel később – követnie kell a gyilkosságnak – mondta Fridman Róbert jogász, és hozzátette: ezt a bűncselekménytípust kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetik.

M. Józsefet végül nem helyezték előzetes letartóztatásba, szabadon távozhatott a rendőrségről.

Kállai Gábor, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője ezzel kapcsolatban azt mondta: az ügyészség úgy ítélte meg, nem szükséges elrendelni M. József előzetesét. Mégpedig többek közt azért, mert a tettes eleve önként jelentkezett a rendőrségen, beismerő vallomást tett, így szökésétől, elrejtőzésétől nem kell tartani. Az ügyészség azt is méltányolhatta, hogy M. József több kiskorú gyereket nevel.

A Blikk kiderítette: Kárpáti György olimpiai bajnok háza volt a késelés helyszíne, ráadásul Marschalek a háromszoros olimpiai aranyérmes vízilabdázó unokaöccse volt.

Pákh Imre műgyűjtőt, a Munkácsy Alapítvány létrehozóját, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnökét lesújtotta Marschalek halála.

– A sajtóból értesültem a felfoghatatlan tragédiáról. Tíz éve ismerem Ákost, jó kapcsolatban voltunk, de fogalmam sincs az ügy részletei­ről. Annyi biztos, hogy hamarosan hazautazom, hogy részt vegyek a temetésen, és intézzem az alapítvány ügyei­t – mondta a Blikknek Pákh Imre, aki hozzátette, M. József nem volt tagja a Munkácsy Alapítványnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.