Oldalára borult egy busz az M3-ason, többen megsérültek

Oldalára borult egy román rendszámú busz hétfő délelőtt a makói elkerülőút körforgalmában, az M43-as autópálya földeáki lehajtójánál, több ember megsérült.

A Csongrád Megyei Rendőr-kapitányság szóvivője, Szenti Szabolcs elmondta, az autóbusz árokba csúszott, a balesetben többen megsérültek, az elsődleges adatok szerint ketten súlyosan. Időközben a Délmagyarország helyszíni tudósítása alapján kiderült: összesen 22-en sérültek meg, közülük ketten súlyosan.

A baleset valószínűleg az okozta, hogy az M43-as autópályán érkező, Rómából Romániába tartó busz sofőrje a zuhogó esőben későn észlelte, hogy véget ér az autópálya, és késve fékezett a körforgalomban. Az autóbusz átszakította a szalagkorlátot, és a tíz méter magas töltésen lecsúszott az árokba. A riasztásra több tűzoltóautó, 9 mentőautó és egy mentőhelikopter érkezett. Halálos áldozata nincs a balesetnek.

A sofőr nem sérült meg, őt a rendőrök elvitték kihallgatásra. Tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsítják. 

Az érintett útszakaszt a mentés és a helyszínelés idejére lezárták. Egy másik baleset is történt, egy Volvo türelmetlen vezetője kivágott egy, a megkülönböztető jelzést használó tűzoltó autó elé, és összeütköztek. Ebben a balesetben személyi sérülés nem történt. Később fél pályán megindult a forgalom, de több órát is igénybe vehet, mire a keletkezett több kilométeres torlódás feloszlik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.