Ölben vitték a Tiszából kimentett határsértőt a rendőrök

Rendőrök mentettek meg a kihűléstől egy Tiszán átúszó ukrán határsértőt Záhonynál, aki a folyó partjánál a faágak közé szorult - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

Fedor Rita százados elmondta, a 22 éves férfire a járőrök találtak rá péntek éjjel. Kiszabadították, majd pokrócba csavarva vitték a határrendészeti kirendeltségre, ahonnan mentő vitte kórházba.

A szóvivő tájékoztatása szerint a határrendészek az ukrán társszervektől kaptak információt arról, hogy a Tiszán gyanús zajokat hallanak.

A helyszínre küldött járőrök a folyópárton egy gyalog is csak nehezen megközelíthető helyen találtak rá a nyöszörgő határsértőre. A félmeztelen fiatalember olyan szerencsétlenül szorult a part menti fák ágai közé, hogy mozdulni is alig tudott.

A kiszabadított, járni már nem tudó ukrán állampolgárt a határrendészek csak ölben tudták a gépkocsijukhoz vinni, majd a kirendeltségre vitték, ahová közben riasztották a mentőket.

Az ukrán férfi ellen tiltott határátlépés miatt indult idegenrendészeti eljárás. Arra a kérdésre, hogy miért akart éjszaka Magyarországra úszni, nem adott választ - tette hozzá Fedor Rita.

A határsértő állapota azóta javult, így a magyar hatóságok átadták az ukrán határőrizeti szervezeteknek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.