Olajlepárlót derítettek fel Kecskemétnél

Működő olajlepárló berendezést derítettek fel a vám- és pénzügyőrség munkatársai vasárnap egy Kecskemét melletti tanyán; eddig ismeretlen eredetű ásványi olajból állítottak elő olajat - közölte Márkus András dandártábornok, a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Parancsnokságának parancsnoka.

A működő állapotban lévő, eddig nem látott hatalmas méretű olajlepárló berendezésben ezer liter ásványi olajtermék fortyogott, valamint az épület mellett előkerült még hét darab 200 literes fémhordó, ezekben összesen további 1190 liter ásványolajtermék volt - mondta a dandártábornok.
Az olajterméket, valamint a berendezéseket a hatóság lefoglalta, mivel a tulajdonos nem tudta igazolni a termékek származását - fűzte hozzá Márkus András.
A lefoglalt termékek összetételét laboratóriumi vizsgálat fogja kideríteni.
A dandártábornok szerint a különböző jogcímeken kiszabható büntetés nagysága meghaladhatja az egymillió forintot. Az MTI kérdésére a dandártábornok elmondta: a vám- és pénzügyőrség azt is vizsgálja, hogy honnan származik a lefoglalt ásványi olaj, mert nem zárható ki, hogy bűncselekményből.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.