Olaj szivárog egy norvég hajóból

Olaj szivárog egy hongkongi tulajdonú teherhajóból, amely a péntekre virradó éjjel megfeneklett a viharos időben, hatméteres hullámok közepette a norvégiai Langesund közelében - közölték pénteken a mentést végző hatóságok.

Ola Vaage, a mentőcsapat vezetője elmondta, hogy 16 tengerészt kimenekítettek a hajóról, heten a fedélzeten maradtak. A teljes legénység kínai - tette hozzá. Stein Solberg, a mentők szóvivője közölte: kérték a tulajdonos céget, hogy utasítsa a kapitányt és a vele lévőket is a hajó elhagyására, mert a norvég parti őrség lehetségesnek tartja, hogy a teherjármű nem menthető meg.

A Panamában bejegyzett Full City 1120 tonna olajat szállít - írta pénteken a VG című norvég lap internetes változata.

A TV2 tévéállomás beszámolója szerint a kiömlő olaj Dél-Norvégia északi-tengeri partjaihoz közelít, amely népszerű nyári üdülőhely az oslói fjordtól nyugatra. A hatóságok riadót rendeltek el, hogy gátat vessenek az olaj tovaterjedésének.

Svédország partjainál elsüllyedt egy norvég hajó, a legénység eltűnt

Elsüllyedt egy norvég teherszállító hajó pénteken Svédország délnyugati partvidékénél, a hajó hattagú legénységének a sorsa ismeretlen.

A svéd hajózási hivatal közölte, hogy péntek reggel kapott vészjelzést a Norvégiába tartó hajótól, és nem sokkal később megszakadt vele a kapcsolat.

Helikoptereket és mentőcsónakokat küldtek a norvég határ mellett fekvő Koster-fjordhoz, a baleset feltételezett helyszínére. A térségben csupán a 70 méter hosszú, 70 tonnás hajó egyes darabjaira bukkantak, de a legénységnek nyoma veszett.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.