Okospálcikával az egészségesebb táplálkozásért

A Baidu kínai internetes keresőóriás olyan evőpálcikát fejlesztett ki, mely kimutatja az élelmiszerek esetleges szennyezettségét, savasságát vagy éppen kalóriatartalmát.

A szenzorokkal működő elemes pálcikák prototípusai a hagyományosakhoz hasonlóan vékonyak és rövid időn belül kimutatják az eléjük kerülő étel savasságát (PH-értékét), hőmérsékletét, kalóriatartalmát és az olaj sótartalmát.

Utóbbi azért fontos, mert ez alapján kiderül, hogy újrahasznosított, rákkeltő étolajjal készült-e a feltálalt fogás, és amennyiben igen, úgy a pálcika végén található égő piros színű lesz. Ha a mérési eredmények rendben vannak, és biztonságos az adott étel fogyasztása, akkor ugyanezen kis égő zöldre színeződik. A részletes adatokat pedig egy az okostelefonra telepített applikáció segítségével nézhetjük meg – írja a The Guardian.

A cég szóvivője csütörtökön közölte, hogy egyelőre nincsenek felkészülve a tömegtermelésre, csupán néhány prototípus készült az okos evőpálcikákból.

A kínai közösségi oldalakon üdvözölték az eszközt, sokan azonban hangot adtak csalódottságuknak, mondván minél előbb szükség lenne a termék piacra dobására. 

Mások megkérdőjelezték z evőeszköz létjogosultságát: "Tényleg olyan jó dolog, hogy feltalálták ezeket? Élvezhetjük még egyáoltalán az ételünket?" - írta valaki. Más megjegyezte, hogy ha állandóan magával cipeli majd ezeket a pálcikákat, van rá némi esély, hogy előbb-utóbb éhen fog halni.

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.