Ököllel ütötte a rendőr a terhes nőt

Videofelvétel is készült arról, ahogy egy texasi rendőr többször megüt egy kilenc hónapos terhes anyát, aki korábban az amerikai légierőnél szolgált.

Vice News beszámolója szerint a hatóságok azért szálltak ki Deanna Robinson szüleinek texasi házához, hogy segítsék a gyermekvédelmi szolgálat embereit, akik el akarták vinni a nő 18 hónapos fiát. Az intézkedés során az egyik rendőr az anyára támadt.

„A fiam elé léptem, felemeltem a kezem, és elkezdtem sikoltozni: Nem érhetnek a fiamhoz!" – mesélte az anya a védőügyvédje irodája előtt tartott sajtótájékoztatón. Deanna elmondta, hogy a két rendőr a kiérkezéskor azonnal megbilincselte, és az egyik sarokba tuszkolta őt. A nő szerint semmi nem indokolta a rendőrök viselkedését.

A texasi hatóságok intézkedéséről mintegy harminc másodperces videó is készült. A felvételen hallatszik, ahogy az anya azt kiabálja: „Terhes vagyok!" Az is látszik, hogy a két rendőr a konyhapultra szorította a nőt, majd a legvégén egyikük felemeli a karját, és ököllel kezdi ütni őt.

A hatóságok azért szálltak ki az anya szüleinek házához, mert a nő kilencéves mostohafia azt mondta az iskolában, hogy fél, amikor szülei otthon veszekednek. A gyermekvédelmisek bírósági végzéssel érkeztek a család otthonához, hogy elvigyék a fiút, amit Deanna nem engedett, a hatóságokat ezért kellett értesíteni.

A texasi rendőrség még vizsgálja, valóban történt-e jogsértés, és Robinsont bántalmazta-e a rendőrtiszt. A helyi serif, Randy Meeks – aki az internetre is felöltött felvételről szerzett tudomást az incidensről – azt mondta, hogy két állítás áll egymással szemben. A tiszt azt állítja, hogy fegyveréért nyúlt, míg az anya azt, hogy ütötték. Mivel nem volt ott, nem tudja megállapítani, melyik állítás helytálló, ezért további vizsgálatokat folytatnak az ügyben – közölte.

Az incidens március 4-én történt, a tudósítás szerint 11 nappal később Deanna James egészséges fiúnak adott életet. Három mostohagyermekét és 18 éves saját fiát azonban gyermekvédelmi őrizetbe vették és elszállították a családtól, miután az apát is kikérdezték.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.