Ok nélkül akart ölni az ál-vízórás

Emberölés kísérlete miatt vádat emelt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy húszéves férfi ellen, aki vízóra-leolvasónak adva ki magát Sátoraljaújhelyen le akart szúrni egy nőt – közölte Martossy György, a főügyészség szóvivője pénteken az MTI-vel.

Tavaly májusban a vádlott vízóra-leolvasónak kiadva magát jutott be az udvarra. Úgy tett, mint aki leolvasta a vízórát, majd megkérte a nőt, menjen be a házba és nyisson meg egy csapot. A sértett így is tett, de a férfi utána ment és egy háromélű sorjázóval megpróbálta nyakon szúrni – ismertette Martossy György.

A nő reflexszerűen elhajolt, de a vádlott újból szúrt és az eszköz beleállt a nő fülébe. Dulakodni kezdtek, miközben a férfi megöléssel fenyegette a sértettet.

A zajra előjött az asszony férje, ekkor a vádlott elrohant a helyszínről. Pár óra múlva a fiatal férfit barátai találták meg és kísérték be a rendőrségre – mondta a főügyészség szóvivője.

Kitért arra, hogy a sértett könnyebben sérült meg, de pusztán lélekjelenlétének és védekezésének köszönhette, hogy nem lett súlyos, akár halálos sérülése. A fiatalember nem tudott magyarázatot adni tettének indítékára.

Az ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottra – közölte a szóvivő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.