Obama a Fabebookon és a Twitteren is tarolt

Alig néhány óra alatt minden idők leglájkoltabb fotója lett a Facebookon az a kép, amelyen az újraválasztott amerikai elnök lehunyt szemmel öleli át feleségét.

Barack Obama amerikai elnök Facebook-oldalára öt órával ezelőtt került fel a fotó, és hozzá egy rövid üzenet: „Four more years”, vagyis további négy év. A megható pillanatot megörökítő fotó rekordot döntött: több mint 270 ezren osztották meg, 112 ezren szóltak hozzá, több mint 2 millió 300 ezer ember lájkolta, így ezzel minden idők leglájkoltabb képe lett a Facebookon.

Barack Obama
Barack Obama

Az üzenet és a fotó Obama Twitter-oldalán is megjelent, idáig több mint félmillió ember osztotta meg, így az újraválasztott elnök a minden idők legtöbbször megosztott tweetjének járó címet is elhappolta a tinisztár, Justin Bieber elől.

Obama újraválasztásának hírére minden bizonnyal rengeteg híresség bontott pezsgőt. Katy Perry amerikai popénekesnő korábban a körmeire festette rá az elnök portréját és pártjának logóját, egy szamarat, a választás előtt pedig egy kedves fotót posztolt, amin 91 éves nagymamájával Obama mellett pózolnak. A győzelem után azonnal válaszolt Obama köszönetnyilvánító üzenetére is a Twitteren: „Büszkén állok a következő négy évben is Ön mellett!”

Beyoncé és férje, Jay-Z az elnök talán leghíresebb támogatói közé tartozik, a pár még adományokat is gyűjtött Obama kampányához. A koncertet a rapper New York-i éjszakai klubjában tartották, az érdeklődőknek 40 ezer dollárt kellett kicsengetniük a belépőjegy darabjáért. Beyoncé ráadásul más módon is vallott politikai nézeteiről: egy hatalmas, arany karika-fülbevalóval jelent meg nemrég, amelyben a hatalmas kör volt hivatott Obama nevének első betűjét megformálni, míg a karika belsejében "csücsült" a név további része.

A Született feleségek sztárja, Eva Longoria szintén a Twitteren gratulált Obamának az újraválasztáshoz. „Megcsináltuk, Obamát újraválasztották! A barátaim és én könnyek között ünneplünk” – írta a színésznő, és egy fotót is mellékelt az önfeledt pillanatokról. Lady Gaga ugyanitt örömködött, és egy újabb bejegyzésben Amerika első, nyíltan leszbikus szenátornőjét, Tammy Baldwint is büszkén említette.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.