Ők lettek a balatonfüredi Anna-bál szépei

Helyi elsőbálozó lány lett a szombaton rendezett 190. balatonfüredi Anna-bál szépe: Boór Bettina és udvarhölgyei vasárnap délelőtt mutatkoztak be a Kisfaludy színpadon, majd sétakocsikázásra indultak a városban.
A 190. Anna-bál szépségkirálynője, a balatonfüredi Boór Bettina (k), első udvarhölgye, a balatonfüredi Barna Dorina (b) és második udvarhölgye, a komáromi Szép Csenge kísérőikkel
A 190. Anna-bál szépségkirálynője, a balatonfüredi Boór Bettina (k), első udvarhölgye, a balatonfüredi Barna Dorina (b) és második udvarhölgye, a komáromi Szép Csenge kísérőikkel
Bodnár Boglárka / MTI
Balatonfüredi lányként régi vágya volt, hogy egyszer részt vehessen az Anna-bálon - számolt be róla az MTI kérdésére a bál szépe. Boór Bettina évről évre figyelemmel kísérte az Anna-bált, és idén, 18 éves korában nyílt lehetősége arra, hogy részt vegyen a rendezvényen, ahova párjával érkezett.

Nem számított rá, hogy őt választják meg a bál szépének, s örök élmény marad számára az este - tette hozzá. A 190. Anna-bál királynője jövőre végez a balatonfüredi Lóczy Lajos gimnáziumban, tanulmányait Budapesten, közigazgatási pályán szeretné folytatni.

A bál első udvarhölgyének választott, szintén balatonfüredi Barna Dorinának szülei ígérték meg, hogy 16 éves korában elhozzák magukkal az Anna-bálra, álma idén vált valóra. A veszprémi Lovassy László gimnázium matematika tagozatán tanuló fiatal hölgy angolul és spanyolul is beszél, szabadidejében szívesen zongorázik és sok időt fordít nyelvtanulásra. Érettségi után közgazdasági területen képzeli el a jövőjét, a matematikával szeretne továbbra is foglalkozni - mondta.

A második udvarhölgy, Szép Csenge Balatonfüred egy új kulturális testvérvárosából, Komáromból érkezett. Kislány kora óta követte a bál eseményeit édesanyjával, és középiskolájában, a Jókai Mór Gimnáziumban hallott a részvételi lehetőségről. Annyi szép lány volt a bálozók közt - mesélte -, hogy nem is számított ilyen eredményre. A bál második udvarhölgye idén ballagott el a középiskolából, tanulmányait Budapesten média-kommunikációs területen folytatja.

Több mint ötszázan vettek részt a 190. Anna-bálon, akiknek gondtalan szórakozásáról több mint kétezer ember gondoskodott - mondta el az MTI-nek a balatonfüredi önkormányzat kulturális osztályvezetője, Cserép László. Mint hozzáfűzte: idén a legnagyobb problémát az időjárás jelentette. A bál a Balatonra lecsapó vihar miatt késéssel kezdődött és viharos szélben fejeződött be, ám az embereket, a technikát és az értékeket sikerült megvédeni.

Az Anna-bált idén harmadik éve egész hetes programsorozat kísérte, melyen a hagyományos szívhalászat mellett megtartották a prímásfesztivált és az Operafüred rendezvényeit is. A sikert jelzi, hogy a pénteki operagálára közel kétezer ember gyűlt össze a Gyógy téren - közölte a kulturális osztályvezető. Az Anna-fesztivál vasárnap este a Parasztbecsület és a Bajazzók című operák vetítése zárja a Gyógy téren.

Az első Anna-bált 1825. július 26-án tartották Szentgyörgyi Horváth Fülöp János balatonfüredi fogadójában, a házigazda leánya tiszteletére. Az ifjú Anna Krisztina azon az estén ismerkedett meg későbbi férjével, Kiss Ernő huszárkapitánnyal, az 1848-49-es szabadságharc aradi tábornok vértanújával.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.