Nyugdíjas cirkuszi állatoknak nyitnának otthont

A cirkuszi munkából kiöregedett, "nyugdíjas" állatoknak készülő állatotthon létrehozására fordítja szerdai, a budapesti Pólus Center mellett rendezett előadásának teljes bevételét az Eötvös Cirkusz.

"A cirkuszi állatok éveken át sztárként lépnek nap mint nap porondra, ezért megérdemlik, hogy életük utolsó éveiben is méltó és kellemes helyen éljenek" - mondta Eötvös Lóránd, az Eötvös cirkusz igazgatója az MTI-nek.

A kiöregedett cirkuszi állatok a kialakult gyakorlat szerint vagy gondozóiknál maradnak halálukig, vagy állatkerteknek adományozzák őket. Az utazó cirkuszok állandó helyhiánnyal küzdenek, így a gondozónál maradás nem jelent valódi megoldást, az állatkertbe helyezésnél pedig sokszor nehezen megy a beilleszkedés, mert ezek az oroszlánok, lovak, vízilovak, elefántok egészen más körülményekhez vannak szokva" - mutatott rá az igazgató.

"Az állatotthon ötlete az Eötvös Cirkusz munkatársainak jutott eszébe, azonban nagyon várjuk más cirkuszok és társulatok, támogatók csatlakozását a kezdeményezéshez, hiszen ez a projekt igazán csak összefogással valósulhat meg" - mondta Eötvös Lóránd.

A tervek szerint a menhelyet a Komárom-Esztergom megyei Dág külterületén alakítanák ki, és az állatokat "nyugdíjas" éveik alatt is látogathatná a közönség.

A szeptember 11-i jótékonysági előadáson számos ismert színész és előadó is jelen lesz, a program teljes bevételét az állatotthon terveinek elkészítésére és az előkészítő munkákra fordítja a cirkusz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.