Nyomravezetői díjat ajánl a Honvéd huligánjainak kézre kerítéséért

A Budapest Honvéd labdarúgóklubja egymillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki információt szolgáltat a múlt szerdán a Győr elleni Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágóján több mint négyszázezer forintos kárt okozó huligánokról.

A kispesti egyesület - az MTI-hez eljuttatott hétfői közleménye szerint - akkor fizeti ki a felajánlott összeget, ha "a rendőrségi bejelentés után a szemtanú jelentkezik a Budapest Honvéd FC igazgatóságánál és regisztrálja kilétét". A klub hangsúlyozza, "minden információt abszolút bizalmasan kezel", valamint "az elkövető és bűnsegédei nem részesülhetnek a nyomravezetői díjból".

A kifizetés további feltétele, hogy "az elkövetőket bíróság elé állítják és jogszerűen elítélik a bűncselekmény elkövetéséért". A Honvéd ez esetben az ítélet jogerőre emelkedését követő 15 napon belül kifizeti a nyomravezetői díjat.

A fővárosi klub hivatalos honlapjának korábbi beszámolója szerint a kispesti szurkolók egy csoportja a mosdóban tört-zúzott, valamint Simon Peresz izraeli államfőnek címzett rasszista üzenetet írt a falra. A huligánok 428 031 forintos kárt okoztak, ezt a pénzt a Honvéd megtéríti.

A párharcból a Győr kettős győzelemmel, 3-0-s összesítéssel jutott az elődöntőbe.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.