Nyomozás indult egy imám halála miatt Angliában

Súlyos fejsérülésekkel találtak rá járókelők egy férfira csütörtök este egy játszótéren Rochdale-ben. A sérülthöz mentőt és rendőrt hívtak, de már nem tudták megmenteni, a kórházban életét vesztette. Mint pénteken kiderült, a férfit Jalal Uddinnak hívták, Bangladesből származott, és egy helyi mecset imája volt.

Uddin az esti imádság után meglátogatta egy barátját, akinél megvacsorázott, majd egyedül indult haza. Útja azon a játszótéren át vezetett, ahol sérülten rátaláltak. A rendőrség kora reggel hírt adott arról, hogy egy férfi súlyos fejsérülés következtében a kórházban elhunyt az éjjel, de akkor még nem ismerték a személyazonosságát. Később, amikor kiderült, hogy egy helyi iszlám vallási vezetőről van szó, szűkszavúan annyit közöltek, hogy nyomozást indítottak az ügyben.

A Jalali Jame mecset weboldalán közölte a gyászhírt a hívekkel, és mindenkit arra kértek, a történtek után ne vonjanak le elhamarkodott következtetéseket, mert a rendőrségi nyomozás még kezdeti szakaszában van, és nem tudni, hogyan sérült meg az imám.

A Ramadán Alapítvány vezérigazgatója, Mohammed Shafiq megdöbbentőnek nevezte a tragédiát, ugyanakkor arra kérte a rochdale-i hitközösséget, hogy maradjanak nyugodtak és egységesek.

„Azt javasoljuk minden helyi mecsetnek, hogy fontolja meg a rendkívüli biztonsági óvintézkedések bevezetését, és az intézmények segítsenek az embereknek abban, hogy biztonságosan hazajussanak a mecsetből. Továbbá a kiszolgáltatott helyzetű hívek támogatása miatt vegyék fontolóra önkéntes segítők toborzását" – idézi Mohammed Shafiqot a The Guardian.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.