Madonna: Meg kellett tanulnom elegánsan kezelni a csalódást

Madonna mindig megkapja, amit akar. Második, W.E. című filmje rendezésekor azonban meg kellett tanulnia elfogadni a nemleges válaszokat. A Telegraph brit lap újságírójának arról is beszélt, két volt férjétől is segítséget kért, hogy a film a lehető legjobban sikerüljön.

- Meg kellett tanulnom elegánsan kezelni a csalódást. Minden nap ezerszer hallottam, hogy NEM. "Nem, ez nem történhet meg. Nem, erre már nincs időnk. Nem, ez túl drága. Nem, nem, nem." Efféle megszorítások között dolgozni és mégis kreatívnak lenni igazi kihívás volt számomra - mondta.

Madonna a 36. Torontói Filmfesztiválon.
Director Madonna arrives on the red carpet for the film "W.E." during the 36th Toronto International Film Festival (TIFF) in Toronto September 12, 2011. REUTERS/Mark Blinch (CANADA - Tags: ENTERTAINMENT PROFILE TPX IMAGES OF THE DAY)

A művésznő második rendezése megosztotta a kritikusokat. A film egyik cselekményszála VIII. Edward király és „bűnös” szerelme, Wallis Simpson kapcsolatát mutatja be, ezzel párhuzamosan pedig egy korunkbeli, New York-i nő kísértetiesen hasonló sorsát követhetjük nyomon.

- Nagyon érdekelt Wallis Simpson, de nem akartam egyszerű életrajzi filmet csinálni, mert én mindig csalódott vagyok, amikor történelmi személyekről szóló filmet nézek: vagy nem mondják el az egész sztorit, vagy nem mondják el azt a történetet, amit én ismerek. Ezért úgy gondoltam, fontos, hogy kettejük történetét egy korunkbeli nő szempontjából meséljem el, aki maga is keresi a boldogsághoz és a szerelemhez vezető utat - nyilatkozta a riporternek.

Kritikusunk, Csákváry Géza szerint, aki a Velencei Filmfesztiválon látta a filmet, Wallis Simpson történetét igen precízen és hitelesen ábrázolja az író-rendező Madonna.

A dolog nem meglepő, ha tekintetbe vesszük, hogy a művésznő csaknem két éven át tanulmányozta Simpson életét. Elmondása szerint otthonában egy teljes szobát szánt a hölgynek: teleplakátolta a falakat az amerikai asszonyt ábrázoló képekkel, valamint VIII. Edward brit királlyal közös életüket megörökítő dokumentumokkal.

- Ültem a szobában, amit elárasztottak a közös fotóik. (...) Próbáltam megérteni szerelmüket, és kitalálni, van-e egyáltalán tökéletes szerelem - emlékszik vissza Madonna.

Hogy a film a lehető legtökéletesebb legyen, két volt férjétől is segítséget kért. Mint mondta, Sean Penn mindig is támogatta, és terelgette őt a direktori pálya felé. Guy Ritchie ugyancsak nagyon segítőkész volt, neki is megmutatta a forgatókönyvet, valamint megosztotta vele elképzeléseit, mert volt férjét történelmi szempontból is nagyon érdekelte a sztori.

- Soha nem adtak speciális tanácsot azzal kapcsolatban, hogyan meséljem el a történetet, de Guy sok technikai javaslatot tett, például hogy milyen kamerát használjunk.

Habár Madonnát nagyon lekötötte filmje készítése, nem hanyagolja énekesi karrierjét sem. Szeptemberben ugyan még 2012 februárjára ígérte új kislemezét, november elején, akarata ellenére felkerült az internetre egy szám a készülő albumáról.

Madonna tehát nem pihen, a riporternek azt is elmondta, hogy már töri a fejét következő filmjén: Reménytelenül romantikus vagyok, biztosra veszem, hogy a románc és a szerelem is a történet része lesz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.